Biserica Ortodoxa Româna Sfânta Maria

~Nasterea Maicii Domnului~

Saint Mary Romanian Orthodox Church

Norfolk, VA                                     The Nativity of The Mother of God

Sfânt esti Doamne Dumnezeul nostru, din Care izvoraste întelepciunea si întelegerea, toata taria si puterea, toata sanatatea si frumusetea.

~~Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh. Treime Sfânta, slava Tie !~~

Treime Sfanta, Slava Tie!

Informatii


Aspecte Bisericesti


Potrivit prevederilor Decretului de Autonomie Nr 14079 dat de Sfantul Sinod in data de 12 Decembrie 1974, Arhiepiscopia se conduce dupa propriul statut, dar pastreaza legaturile canonice, dogmatice si spirituale cu Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, de la care primeste Sfantul si Marele Mir, conform Sfintelor Canoane si organizarii canonice a Bisericii Ortodoxe.

In cadrul Arhiepiscopiei, Misiunea Sfanta Maria este inregistrata ca "The Nativity of Mother of God Romanian Orthodox Mission", Hramul Misiunii fiind Nasterea Maicii Domnului pe 8 Septembrie.
Se numeste Misiune pentru ca in prezent nu are un preot de sine statator care sa o ridice la statutul de Biserica sau Parohie. Potrivit Decretului de Autonomie dat de Sfantul Sinod, este in atributia Arhiepiscopiei sa numeasca preoti, si deci nu in atributia Patriarhiei Ortodoxe din Romania.

In prezent, Misiunea Sfanta Maria este administrata de Parintele Daniel Adrian Ene de la Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Treime din Rochester, NY. Parintele Daniel se ingrijeste de bunul mers al Misiunii, fiind in permanenta in colaborare cu membrii Comitetului Parohial, oferind sfaturi si ajutor in organizarea evenimentelor religioase , dar si a celor de natura social-culturala.

Parintele Marius Mihai Lazar a sosit in mijlocul nostru in Octombrie 2015 si de atunci slujeste in Biserica Nasterea Maicii Domnului in fiecare Duminica si la fiecare sarbatoare si Praznic Imparatesc.

Comitetul Parohial este un grup de oameni care, prin voluntariat, se ocupa de toate aspectele organizatorice ale Misiunii.Legalitate

Statul Federal recunoaste Misiunea Sfanta Maria ca si organizatie non-profit, Employer Identification Number fiind acordat Misiunii Sfanta Maria la data de 20 Decembrie 2007. EIN se afla in posesia presedintelui Comitetului Parohial.

Misiunea Sfanta Maria a fost recunoscuta de catre Commonwealth of Virginia in 27 Februarie 2008 si este inregistrata sub numele de "St Mary Romanian Orthodox Church". Actul de incorporare se afla in prezent in posesia presedintelui comitetului Parohial.
Finante

Misiunea Sfanta Maria are un cont bancar inregistrat la Wells Fargo Bank fosta Wachovia Bank sub numele "St Mary Romanian Orthodox Church", deschis la data de 22 Ianuarie 2008. Acces la cont o au in permanenta trei persoane: Presedintele, Trezorierul si Controlorul/Audit, membri ai Comitetului Parohial. Toate informatiile bancare sunt in posesia acestor trei persoane.
Potrivit Decretului de Autonomie dat de Sfantul Sinod, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele Doua Americi se administreaza singura si are finante proprii. La randul Sau, Misiunea Sfanta Maria nu depinde financiar nici de Patriarhia Ortodoxa din Romania si nici de Arhiepiscopia Ortodoxa din cele doua Americi, conform Articolului VII, Aliniatul 7.01. din Statut, fiecare parohie fiind de sine statatoare si independenta financiar fata de Arhiepiscopie.